Zero waste – fokus på miljön

Allt mer fokus läggs på miljön, men även lägger vi mer och mer pengar på konsumtion. Då gäller det verkligen att se till så när vi inte vill ha det vi köpt hem längre att vi återvinner det mesta som går. ur detta har zero waste-rörelsen uppstått där man ska jobba för att göra sig av med så lite sopor som möjligt. 

718437-apple-with-bite-illustrationVi har tidigare skrivit mycket om hur bra det är att välja ekologiska produkter. Inte bara för ens egen hälsa och ens barn utan även för vår miljö. Genom att lägga på ytterligare ett lager som handlar om sopor så blir man med ens mer medveten och lämnar ännu mindre fotspår efter sig som skadar vår planet. För vet man att vi konsumerar som om vi levde på tre jordklot skulle alla stanna upp och ta sig en funderare. Några som verkligen valt att leva lite mer i samklang med naturen och försöka göra så gott man kan är de som försöker leva efter zero waste- rörelsens principer om att man ska försöka slänga så lite sopor som möjligt.

Global rörelse

Välj hur du konsumerar och köp medvetet. Tänk till flera gånger innan du går och köper något nytt, går det att laga saken du redan har, går det att byta den med någon, eller går det att handla det du behöver second hand?

Citatet kommer från SverigesRadio, men även många andra nyhetstidningar skriver om denna globala rörelse som bara växer i uppmärksamhet. Det gäller att se till helheten och vad man kan göra för att både konsumera mer medvetet men även minska matsvinn samt sopberget. Att börja återvinna mer aktivt kan man spara in fler fler kilo och om alla skulle göra det skulle vi få en helt annan värld att leva i.